Hand in Hand

A projekt egy korábbi online együttműködés iskolai szintre emelése, egy normál iskola és egy speciális iskola között, melynek megvalósítására 13 260 euró támogatást kaptunk a Erasmus program keretében. Egy 13 fős diák csoport dolgozott eredetileg ebben az etwinning projektben. Elsősorban őket szeretnénk magyar részről a mobilitásokba bevonni, mintegy folytatásaként az előző tanévi projektmunkának.

Fontos nevelési célunk, hogy tanítványaink empatikusabbá váljanak a fogyatékkal élőkkel, természetessé váljon számukra a velük való együtt lét, együttműködés.

Két találkozót tervezünk, egyet Fóton, egyet Larnakában, 10-10 diák bevonásával.

Az iskolai látogatások kapcsán iskolánk minden tanulója inspirálódik, a ciprusi iskolában pedig a magyar diákok olyan gyerekekkel is találkoznak, akik számára nem lehetséges az utazás. Láthatják, hogy miként tanulnak ott a gyerekek, hogyan nevelnek, oktatnak az ottani pedagógusok.

A személyes találkozókon és a projekt két mobilitás közötti ideje alatt a tervezett tevékenységek tematikája az ökologikus nevelés. Mindkét iskola fontosnak tartja, mindkét helyen vannak jó gyakorlatok, amiket eltanulhatunk egymástól.

Így az érzékenyítés és a környezettudatos nevelés egyszerre valósul meg. Ebből mindkét iskola egésze profitál, nem csak a mobilitásokban részt vevő tanulók.