HATÁRTALANUL

A Határtalanul program keretében 2019. júniusában Kárpátalján jártunk.

Első nap: A határ átlépése után találkoztunk idegenvezetőnkkel és Mezőgecse polgármesterével. Ezután Ungvárra mentünk. Megtekintettük a várat és a skanzent. Majd sétáltunk a városban. Ezt követően Mezőgecsére utaztunk és elfoglaltuk a szállásunkat.

 Második nap: Munkácsra utaztunk, ahol megtekintettük a várat. A vár udvarán lévő Petőfi szobornál elszavaltuk a Nemzeti dalt. Ezután Szolyvára utaztunk, az emlékparkban fejet hajtottunk a szovjet munkatáborok áldozatai előtt. Majd Vereckére mentünk. A Vereckei-hágón lévő emlékműnél felelevenítettük a honfoglalással kapcsolatos ismereteinket, és együtt elénekeltük a Himnuszt. Délután Munkács belvárosában sétáltunk, felkerestük a Rákóczi házat, Munkácsy szülőházát és a Turul emlékművet.

 Harmadik nap: Felkapaszkodtunk a huszti várhoz. Elszavaltuk Kölcsey Ferenc Huszt című vesét. Felkerestük a gyönyörű Sipot vízesést.

 Negyedik nap: Látogatást tettünk a Mezőgecsei Általános Iskolában. Igazgató úr megmutatta az épületet, találkoztunk néhány diákkal és átadtuk az ajándékba hozott 30 db könyvet és 50 db tankönyvet. Ezután Beregszászba utaztunk. Megtekintettük a történelmi városközpontot, a főiskolát és a Beregvidéki Múzeumot. Rövid vásárlást követően elbúcsúztunk vendéglátóinktól és hazafelé indultunk. Kora este értünk haza Fótra.

Az utazás során sok élményt, tapasztalatot szeretünk, nagyon kedves és vendégszertő emberekkel ismerkedtünk meg.

A látogatásról készült képes beszámolót az alábbi linkekre kattintva tekinthetik meg:

Képes beszámoló 1.

Képes beszámoló 2.