Új kollégáink bemutatkozása

Cselőtei Rita – a 2.a leendő tanítónénije

Cselőtei Rita vagyok, és születésem óta kisebb-nagyobb megszakításokkal Fóton is élek. A Fóti Gyermekváros Óvónőképző Szakközépiskolájában érettségiztem, majd tanítói diplomát a Zsámbéki Katolikus Főiskolán szereztem. Egy évet tanítottam Budapesten, ahol nehéz sorsú gyermekekkel foglalkoztam, majd megszületett a lányom, és utána a fiam. A gyes alatt megszereztem az óvónői főiskolai végzettséget is. A gyes után a Mogyoródi Szent László Általános iskolában tanítottam 18 évet. Gyermekeim már felnőttek, lányom 25, a fiam 21 éves mindketten egyetemisták. Nagyon szeretem az állatokat, a könyveket, az utazásokat, kirándulásokat és persze a gyerekeket. Mivel az óvoda is közel áll hozzám, sok éven keresztül kis felmenő rendszerben első-második osztályban tanítottam iskolaotthonban, általában magyart, környezetet és éneket. Az előző tanévben első osztályosaim voltak, akik már nem iskolaotthonos rendszerben tanultak, így az idegennyelv, etika és a testnevelés kivételével minden tantárgyat én tanítottam nekik.

Drozdik Ilona

Drozdik Ilona vagyok, vizuális kultúra szakos tanár. Gyermekkorom óta imádok rajzolni, festeni, alkotni és kreatívkodni. Megfordultam nagyon sok rajzszakkörön, előkészítőn, tanfolyamon, sok-sok tapasztalattal és technikai tudással gazdagodtam az évek során, melyeket kész vagyok átadni azon gyerekek számára, akiket tanítok. Célom az élményközpontú és gyakorlatorientált rajzórák megtartása, ahol a gyerekek különböző technikákkal, eszközökkel és módszerekkel ismerkedhetnek meg. Tanulmányaimat művészeti egyetemen végeztem, alap és mesterképzésemet is. 2021 júliusában sikeresen lediplomáztam az ELTE SEK vizuális kultúra tanár mesterképzésen is. Hivatalosan is rajztanár lettem! 2020 szeptembere óta óraadó rajztanárként tanítok a Fóti Németh Kálmán Általános Iskolában. 2021 szeptemberétől félállásban fogok dolgozni az Általános Iskolában és az Aszódi Petőfi Sándor Gimnáziumban is. Nagy motivációval és lelkesedéssel vágok neki a pedagógus pályának. Remélem sok tapasztalattal és pozitív emlékkel fogok gazdagodni az évek során, amit a pályán töltök. 2016 szeptemberétől az 5.z osztályfőnöke lettem, az osztállyal nagyon sok iskolán kívüli programon vettünk részt. 2017 szeptemberében Erzsébet-táborban voltam az osztályommal, a pályázatot én írtam. 2019-ben a Határtalanul pályázat keretében Szlovákiában voltunk, ahol én voltam a pályázat vezető. Fóton lakom, ezért döntöttem az iskolaváltás mellett. Mivel manapság egyre többet hallhatunk annak jelentőségéről, hogy az iskoláknak a hétköznapi életben jól alkalmazható tudást kell közvetíteniük, ezért számomra is nagy jelentőséggel bír ennek megvalósítása. Próbálok gyakorlatias, naprakész információkat közvetíteni a tanulók irányába.

Németh Enikő     

Németh Enikő vagyok és most júniusban végeztem az ELTE-n, magyar és történelem szakos tanárként. Édesanyám és nővérem is tanár és mindig is úgy éreztem, hogy számomra is ez a megfelelő hivatás (egyetlen rövid időszakot leszámítva, amikor egy műbútorasztalosi karrierről álmodtam). Az idei tanévvel kezdve pedig végre tanítani fogok én is, méghozzá magyar nyelvet és irodalmat, itt a Németh Kálmán Általános Iskolában. Magyar tanár lévén, azt hiszem nem meglepő, ha azt mondom, hogy egyik kedvenc elfoglaltságom az olvasás – ez szinte kötelező elvárás ebben a szakmában. Kedvenc könyveimet és történeteimet azonban nem tudnám egyetlen műfajba, vagy zsánerbe foglalni. Szívesen olvasok például krimiket, fantasztikus irodalmat, korai rémtörténeteket (szigorúan 1950-ig bezárólag!), középkori lovagirodalmat, vagy akárcsak egy-egy könnyed Gerald Durrell, vagy James Herriot történetet.  Az olvasás mellett azonban számtalan más érdeklődési körrel vagy hobbival rendelkezem. Szeretem videojátékokkal elütni az esős délutánokat, szebb napokon pedig túrázással, kirándulással töltöm szívesen az időt. Időnként kísérleteket teszek a varrásra vagy a hímzésre, netán akvarellfestékkel mázolgatok valamit. Valamint nem régiben a szobanövények gyűjtésébe kezdtem bele, miután búcsút kellett mondanom kedvenc papagájomnak. Várakozással és lelkesedéssel telve tekintek elébe a kezdődő félévnek és a vele kezdődő közös munkának!

Pethes Kálmán

Pethes Kálmán vagyok friss diplomás, matematika-kémia tanár. A matematika már elsős korom óta a szívem csücske volt, később pedig a kémia tanárszakot választottam mellé hivatásként. Sokra értékelem az önálló felfedezések örömét a tanulás során, ezért ennek szellemében szeretnék tanítani is. Úgy vélem mindkét szaktárgyam alkalmas arra, hogy közösen gondolkozzunk, közösen fedezzük fel a körülöttünk lévő világot, annak szabályait és összefüggéseit. Őszintén remélem, hogy szaktárgyaim ismereteit, jó hangulatban, kellemes légkörben, eredményesen sajátíthatjuk el a diákokkal. Egyetemi éveimet megelőzően, szülővárosomban, számos közösségi tevékenységet folytattam: táncoltam nép- és társas táncot; tanultam zenét, színjátszást; 10 éven át cserkészkedtem, illetve jelenleg is tagja vagyok egy amatőr színjátszókörnek mely előadásai során hegedűn kísérem az énekeseket. A színjátszás és a zene világán túl szeretem a kreatív kézműves alkotásokat, a fantasy irodalmat, filmeket és a pandákat. Ezen tapasztalataimat továbbra is szívesen kamatoztatom, ha lehetőség adódik rá, akkor a tanóráimon, illetve a tanórákon kívüli iskolai életében is. Örömmel tapasztaltam látogatásaim során, hogy a Németh Kálmán Általános Iskola légköre, élete rendkívül családias, összetartó. Őszintén remélem, hogy hamarosan én is értékes tagja lehetek ennek a közösségnek!