Új kollégáink bemutatkozása

Kölcsönös bemutatkozásra írásban nemigen van lehetőség, így engedd meg Kedves Olvasó, hogy egyoldalúan bemutassam saját magam.
Németh Boglárka vagyok, Angol-Magyar szakon végeztem az ELTE-n és 2020-ban kezdtem tanítani. Előzőleg a Babits Mihály Gimnáziumban tanítottam, ott két éven át angolt tanítottam – onnan váltottam ide, változatosságot és új kihívásokat keresve.
Itt, a Németh Kálmánban informatikát és magyart fogok tanítani, kíváncsian és izgatottan várom a tanévet.

Bár informatikai végzettségem nincs, másfél éve foglalkozom programozással – főleg játékokat írok/rajzolok/programozok. Ezen kívül számos hobbim van még: köztük előkelő helyen áll a digitális és tradicionális grafika, festés, animálás. Amennyi szabadidőm emellett még marad (ha marad) leginkább olvasással (némileg specializálódva fantasy-ra, science-fiction-re, századfordulós rémregényekre és középkori lovagi irodalomra), írással, társasjátékokkal és hasonlókkal telik.

Ezen felül van két kutyám. Egyik nem tűnik kutyának, a másik egészen meggyőző.

Komáromi Orsolya angol-magyar szakos középiskolai tanár vagyok. Mesterdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem.

2020 tavasza óta óraadóként tanítok angol nyelvet a Németh Kálmán Általános Iskolában. A 2022/23-as tanévtől részmunkaidős állású angoltanárként leszek jelen az iskolában. Célom az élmény- és beszédközpontú nyelvórák tartása, melynek keretében a diákok változatos módszerekkel ismerkedhetnek meg.

Magyar szakosként kiemelt fontosságúnak tartom a magyar- és világirodalom megismerését, és a magyar kultúra és nyelv hagyományainak ápolását.

Kedvenc időtöltésem az olvasás, elsősorban a magyar szépirodalomból, és a szórakoztatóirodalomból csemegézem. Kedvenc íróim többek között: Kosztolányi, Szabó Magda, Márai, Grecsó Krisztián, Tóth Krisztina, Isabel Allende. Kedvenc költőm József Attila.

Szabadidőmben nyelvet tanulok, színházba járok, filmet nézek és nagyon szeretek kézműveskedni, kreatív tárgyakat készíteni, festeni.

Nagy örömmel és lelkesedéssel vágok neki – immár hivatalosan is – a pedagógus pályának.